Ring til os

Fjernsupport

Klik her for at hente

(fjernsupport ydes kun efter aftale)

Kontrolpanel

Hvorfor peger mit domæne på 2 forskellige steder?/ Hvorfor virker domænet ikke hos alle efter flytning?

Nogle gange kan man opleve efter en flytning at ”www.domænenavn.dk” peger et sted hen og ”domænenavn.dk” et andet sted. Eller naboen kan se sitet hos i123, men du ser stadig sitet hos den gamle udbyder.

Årsagen til dette skal findes hos den tidligere webhotel-udbyder og den udbyder du har internetforbindelse igennem.

De forskellige firmaers webhotel-udbyder (navneservere – dns) har forskellige TTL (time to live) indstillinger. Det kan variere fra 1 time og op til 2 døgn. TTL er det tidsrum der går, inden serveren du har internetadgang gennem igen undersøger hvilken IP-adresse domænet peger på. Jo højere TLL, jo længere tid huskes IP-adressen hos den udbyder du har internetforbindelse igennem.

2 brugere, vil derfor kunne opleve at domænet skifter IP-adresse på 2 forskellige tidspunkter, afhængigt af hvornår de senest har været inde på sitet.

Hvis din tidligere webhotel-udbyder har en lang TTL, kan du anvende en hostfil for at få adgang til sitet på den ny server:
https://support.i123.dk/hvordan-kan-jeg-se-hjemmesiden-inden-jeg-flytter-domænet-eller-inden-domænet-er-aktiveret-windows/

Er du vandt til at taste domænet i din browser uden www foran, vil serveren skulle lave et nyt opslag hvis du nu skriver det med ”www” – idet ”www.domænenavn.dk” og ”domænenavn.dk” teknisk set er to forskellige ting. Derfor vil ”domænenavn.dk” i dette tilfælde stadig pege på serveren hos den tidligere webhotel-udbyder; og ”www.domænenavn.dk” vil med det samme pege på serveren hos i123.

Når TTL er udløbet for ”domænenavn.dk” på den server du har internetadgang gennem, vil ”domænenavn.dk” og ”www.domænenavn.dk” begge pege på serveren hos i123.