Ring til os

Fjernsupport

Klik her for at hente

(fjernsupport ydes kun efter aftale)

Kontrolpanel

Opsætning af gratis SSL-certifikater

Vi tilbyder gratis SSL-certifikater på alle løsninger. Hvis du har en “gammel” Basic-løsning (servernr mindre end 3000) skal den dog opgraderes før vi kan generere certifikatet. Du kan bestille opgraderingen gratis gennem forsiden af dit kundelogin.

Der laves automatisk certifikater til alle løsninger der opfylder ovenstående – og for alle domæner, co-domæner og subdomæner der peger korrekt på webhotellet. Vi kan ikke lave certifikater for domæner der ikke peger korrekt på webhotellet.

Certifikaterne genereres automatisk løbende, men der kan gå op til ca. 12 timer fra dit webhotel er flyttet til ny server (eller du tilføjer et nyt co- eller subdomæne) og til der er lavet certifikat til det.

Når certifikatet er oprettet vil du kunne tilgå dit domæne med https uden at få nogen advarsler – men dit site skal sandsynligvis rettes for at bruge https-protokollen som standard.

Tag dit gratis SSL certifikat i brug

Når du kan se at certifikatet er lavet skal du derfor følge disse trin:

  1. I dit kontrolpanel under “Funktioner” -> “Domæner & DNS” skal du klikke på blyanten ud for dit domæne, og under SSL vælge “begge”. Så virker det med både “http” og med “https”.
  2. Sæt sitet til at køre på “https://” i stedet for “http://” – hvordan dette gøres afhænger af dit system.
    For wordpress skal du f.eks. ind under “Indstillinger” -> “Generelt” og tilføje “https” i stedet for “http” i din “Webstedsadresse” og “WordPress-adresse”. Du skal også rette alle link gennem databasen.
    Joomla virker som standard på den protokol man besøger, så med standardopsætningen skulle det ikke være nødvendigt at gøre noget.
  3. Tjek at alt virker som det skal ved at besøge dit site med https og klikke lidt rundt. Husk at holde øje med at adresselinjen bliver ved med at vise https, og at der ikke er et advarselsikon. Hvis adresselinjen skifter til http, eller der er et advarselsikon på nogle side skyldes det sandsynligvis at du har referencer (typisk interne links eller billeder) der peger til den ikke-sikre URL. De skal alle rettes.
  4. Når du har set at det virker, vælger du “tving SSL” i dit kontrolpanel. Så vil forespørgsler med “http://”; automatisk blive viderestillet til “https://”.

Hvis du har problemer med noget af ovenstående kan vi hjælpe med at lægge dit site om til at bruge kryptering mod timebetaling – vi kan normalt nå at lægge et site om på en enkelt time.